Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bryndzové pirohy

 
Bryndzové pirohy
4 porcie
60 minút
5 minút úprava
varenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

1 KG
zemiaky
100 g
múka hrubá
150 g
múka polohrubá
1 ks
vajce
200 g
smotana kyslá
50 g
maslo
1 čl
soľ
 

Postup prípravy

V šupke uvarené, vychadnúté zemiaky, očistené zemiaky nastrúhame najemno. Do nastrúhaných zemiakov pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré si môžeme rozdeliť na menšie bochníky. Takto pripravené cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát, cca 2 - 3 mm. 

Vykrajujeme jednotlivé pirohy. Každý píroh naplníme bryndzou a dobre uzatvoríme. Takto pripravené pirohy vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody. Varíme 3 až 5 minút.

Uvarené omastíme maslom, aby sa nepolepili.

Servírujeme s kyslou smotanou, posypané pažítkou, prípadne opraženou slaninkou.

(2.86 / 5, 57 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Bryndzové pirohy

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár