Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kokosky

 
Kokosky
50 porcií
30 minút
35 minút 110°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

5 ks
bielok
250 g
cukor kryštál
250 g
strúhaný kokos
 
tuk na vymastenie plechu
 

Postup prípravy

Bielka spolu s cukrom vyšľaháme do tuha. Do takto ušľahaného snehu vmiešame strúhaný kokos, tak aby sa neutvorili hrudky. Pripravenú hmotu naplníme do cukrárenského vrecka. Na vymastený plech formujeme kôpky. Ak nemáme cukrárske vrecko kôpky môžeme robiť pomocou lyžice a noža.

Hotové kôpky sušíme v rúre vyhriatej na 100 – 110°C cca 30 – 35 minút. Po vybratí z rúry necháme trochu vychladnúť na plechu.

(2.70 / 5, 66 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár