Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vyprážané kuracie prsia

Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj morčacie prsia, bravčové karé pripadne aj iné mäso.

 
Vyprážané kuracie prsia
4 porcie
30 minút úprava
vyprážanie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

600 g
kuracie prsia
200 g
olej na vyprážanie
1 ks
vajce
0,8 dl
mlieko
100 g
múka
150 g
strúhanka
 
soľ
Šalát
1 kg
v šupke uvarené zemiaky
200 g
cibuľa
1 PL
olej
15 g
soľ
25 g
cukor
2 PL
ocot
 
mleté korenie
1 ks
jarná cibuľka alebo pažítka
 

Postup prípravy

Z vajca, mlieka, soli a dvoch tretín múky pripravíme cestíčko. Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme. Naklepané mäso obaľujeme v trojobale, ktorý sa skladá z múky, pripraveného cestíčka a strúhanky. Najprv obalíme plátky mäsa v múka, potom v cestíčku a nakoniec v strúhanke. Obalené vložíme do rozpáleného oleja, cca 160 – 170°C. Vyprážame do zlatista.

Zemiakový – cibuľový šalát:

Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme soľ, cukor, ocot, olej, napríklad olivový, mleté korenie. Takto pripravené suroviny zalejeme horúcou vodou, cca 2 dl. Všetko dobre premiešame. Do takto pripraveného nálevu pretlačíme cez sitko v šupke uvarené zemiaky. Zemiaky očistíme až po vychladnutí. Alebo nakrájame na tenké plátky. Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku spolu s vňaťou. Namiesto cibuľky môžeme použiť aj pažítku.

(2.86 / 5, 80 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár