Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Jednoduchý recept na pečené kačacie prsia a červenú kapustu s jablkami.“
Recept na pečené kačacie prsia
Prsia očistíme a umyjeme. Kožu narežeme na mriežku a nasolíme. Takto pripravené prsia prudko opečieme na panvici po všetkých stranách a vložíme do vhodnej nádoby na pečenie. V rozohriatej rúre na 180° až 200° C pečieme podliate vodou, kožou nahor cca 45 minút. Upečené prsia necháme trochu vychladnúť, prerežeme na dve, alebo tri časti a kladieme na udusenú kapustu a prelejeme výpekom.
Počas pečenia pŕs, môžeme už dusiť kapustu.
Recept na dusenú kapustu
Kapustu očistíme, vyrežeme hlúb. Na tuku opražíme cibuľu s polovicou cukru, tak aby cukor skaramelizoval. Zalejeme vodou. Potom pridáme nakrájanú kapustu, bobkový list, celé nové korenie, soľ a dusíme do polomäka. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky, pridáme do kapusty a dusíme spolu s vínom asi 10 minút. Ak nemáme víno, pridáme podľa potreby vodu. Pred dodusením zaprášime múkou a dusíme za občasného miešania do mäkka.
Podľa chuti môžeme pridať soľ, cukor, ocot.
Takto pripravená kapusta je vhodná tiež k divine a bravčovému mäsu.
Ozdobiť môžeme osminkami dusených jabĺk.
Ako prílohu môžeme podávať lokše, knedľu, prípadne pečené zemiaky.