Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

 
Smotanový osúch

Smotanový osúch

cas 20 min.

Je vhodný ku kyslím polievkam, alebo ako samostatné jedlo.

Viedenská knedľa - príloha

Viedenská knedľa - príloha

cas 12 min.

Slaninu zbavíme kože a nakrájame na drobné kocky. Na panvici trochu opražíme, pridáme nakrájanu cibuľu...

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

cas 5 min.

V šupke uvarené, vychadnúté zemiaky, očistené zemiaky nastrúhame najemno. Do nastrúhaných zemiakov...

Domáce pečené buchty

Domáce pečené buchty

cas 20 min.

Pri  príprave kysnutého cesta si pripravíme kvások. Kvások si pripravíme z jednej tretiny  teplého...

Lievance s jablkami a šľahačkou

Lievance s jablkami a šľahačkou

cas 25 min.

Príprava kvásku na lievance

Do teplého mlieka pridáme droždie, časť múky, cukor...

Špenátový prívarok

Špenátový prívarok

cas 25 min.

Na tuku opražíme na drobno krájanú cibuľu, pridáme cesnak, múku a všetko dobre premiešame. Zalejeme...

Kapustný list plnený so syrovou plnkou

Kapustný list plnený so syrovou plnkou

cas 60 min.

Pečivo nakrájame na drobné kocky. Syr môžeme takisto nakrájať, alebo na hrubšie nastrúhať. Koreniny, vajce,...

Zemiakové lokše

Zemiakové lokše

cas 20 min.

Tradičné lokše boli v minulosti jedlo chudobných, dnes sú veľmi obľúbené.

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Fašiangy už sa síce skončili, ale takéto šišky si môžeme dopriať po celý rok. Sú zdravšie ako klasické a chutia výborne.

Špaldový nekysnutý chlebík

Špaldový nekysnutý chlebík

cas 50 min.

Recept som dostala od kolegyne a spočiatku som bola k nemu skeptická. No cesto krásne vybehne, aj keď v ňom nie sú kvasnice, a je veľmi chutný.

« predošlá strana | 1 2 | ďalšia strana »