Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Špenátový prívarok

 
Špenátový prívarok
4 porcie
25 minút úprava
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

 
s mäsom, alebo ako prílohu.
450 G
špenát mrazený
80 G
cibuľa
20 G
cesnak
60 G
tuk
40 G
múka hladká
200 ML
mlieko
100 ML
šľahačka
10 G
vegeta
 
čierne mleté korenie
 
worcester
 
soľ
 

Postup prípravy

Na tuku opražíme na drobno krájanú cibuľu, pridáme cesnak, múku a všetko dobre premiešame. Zalejeme mliekom, pridáme rozmrazený špenát, koreniny, šľahačku a prevaríme. Podľa potreby dosolíme. Niektorý špenát obsahujeme menej tekutiny. Ak by bol príliš hustý, môžeme pridať trochu vody, alebo mlieka. Dobre prevarený špenát môžeme podávať ako hladné jedlo s pečenými vajcami, s mäsom, alebo ako prílohu.

Miesto mrazeného špenátu môžeme použiť aj čerstvé špenátové listy, ktoré si vopred ovaríme a na drobno nasekáme, alebo rozmixujeme.

(3.04 / 5, 81 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár