Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zemiakové lokše

Tradičné lokše boli v minulosti jedlo chudobných, dnes sú veľmi obľúbené.

 
Zemiakové lokše
5 porcií
40 minút
20 minút 100°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

1000 g
v šupke uvarené zemiaky
300 g
múka hladká
15 g
soľ
 

Postup prípravy

 Uvarené, olúpané zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich najemno nasrtúhame. Do zemiakov pridáme 2/3 múky, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme valček, ktorý rozdelíme  asi na 20 kusov. 

Zostatok múky dáme na dosku, na ktorej vaľkáme okrúhle lokše. Pečieme na sporáku na platni alebo na panvici. 

(2.88 / 5, 65 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár