Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Boršč

 
Boršč
10 porcií
70 minút úprava
varenie
ťažká obtiažnosť
 

Suroviny

500 g
bravčové plece
150 g
cibuľa
80 g
olej
250 g
koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
200 g
kapusta biela
150 g
zemiaky
150 g
cvikla
100 g
paradajkový pretlak
10 g
paprika mletá
70 g
slanina
2 ks
bobkový list
 
čierne korenie
 
nové korenie
 
polievkové korenie
 
smotana
 
citrón
 

Postup prípravy

Očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku a pridáme na malé kocky nakrájané mäso. Mäso opečieme, zaprášime paprikou a zalejeme horúcou vodou. Dusíme na miernom ohni. Asi po pol hodne pridáme kapustu, na rezance nakrájanú Koreňovú zeleninu, paradajkový pretlak. Varíme cca 15 minút. Potom pridáme nakrájané zemiaky, uvarenú nadrobno nakrájanú cviklu a chvíľu povaríme. Zahustíme múkou a pridáme na malé kocky opraženú slaninu. Všetko dobre prevaríme a dochutíme polievkovým korením a citrónom.

Pri podávaní na každý tanier môžeme dať smotanu.

(2.93 / 5, 87 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Boršč

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár