Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Domáca slepačia polievka s rezancami

Ozdobí sviatočný stôl, chorých lieči.

 
Domáca slepačia polievka s rezancami
5 porcií
120 minút úprava
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

650 g
sliepka
250 g
mrkva
100 g
zelér
80 g
cibuľa
80 g
petržlen
100 g
biela kapusta, alebo kaleráb
 
korenie celé
 
soľ
 
polievkové korenie
100 g
rezance
 
petržlenová vňať
 

Postup prípravy

Do teplej vody vložíme očistenú umytú sliepku, privedieme do varu. Potom pridáme očistenú zeleninu, korenie, soľ a pomalým varom varíme jeden a pol, až dve hodiny pokým sliepka nezmäkne.

Sliepku a zeleninu vyberieme, vývar precedíme cez jemné sitko. Podľa chuti môžme pridať polievkové korenie.

Uvarené rezance, nakrájanú zeleninu a mäso vložíme do taniera, zalejeme horúcim vývarom. Nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

(2.71 / 5, 70 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár