Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jablkové pité

 
Jablkové pité
40 minút úprava
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

Cesto
200 G
polohrubá múka
125 G
maslo
60 G
cukor
½
prášok do pečiva
1 ks
vaječný žĺtok
 
citrónová kôra
 
múka na pomúčenie dosky
Plnka
1 KG
jablká
50 G
cukor kryštálový
1 PL
gustín – škrob
½
bal. vanilka
1/5
bal. škorica
1/3
bal. Hrozienka / 100 g
 

Postup prípravy

Citrónovú kôru z dobre umytého citróna nastrúhame a maslo necháme trochu zmäknúť. Do zmäknutého masla pridáme všetky suroviny, zľahka vypracujeme na hladké cesto. Hotové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a dáme stuhnúť na chladné miesto. Zatiaľ si pripravíme plnku z umytých, očistených jabĺk, ktoré najprv zbavíme jadrovníkov. Takto pripravené jablká nastrúhame na hrubšom struháku. Do nastrúhaných jabĺk pridáme cukor, škoricu, hrozienka, vanilku, gustín a premiešame. Jednu časť cesta rozvaľkáme na tenší plát, cca 6 mm a položíme na pekáč. Na cesto rovnomerne navrstvíme pripravené jablká. Na jablká položíme druhú časť rozvaľkaného cesta tak ako spodnú. Pečieme 40 minút v stredne vyhriatej rúre na cca  150-160 °C. 

(3.01 / 5, 86 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár