Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Veľkonočný tvarohový baránok

U nás na sviatočnom stole nesmie chýbať. Takto vyzeral náš baránok minulý rok a podobného fešáka budeme mať aj tohtoročnú Veľkú noc. :)

 
Veľkonočný tvarohový baránok
10 minút
40 minút 160°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

250 g
polohrubá múka
250 g
kryštálový cukor
250 g
tvaroh
150 g
maslo
1/2
kypriaci prášok
2
vajce
 
kôra z 1/2 citróna
 
na ozdobu - hrozienka, práškový cukor
 

Postup prípravy

Všetky suroviny okrem bielkov zmiešame dokopy. Z nich si ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho pridáme do masy. Cesto by malo byť hustejšie. Naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu baránka a dáme upiecť. Keď vychladne, pocukrujeme ho. Môžeme ozdobiť aj cukrovou polevou alebo čokoládou, ale my máme radi takéhoto. 

 

(2.79 / 5, 226 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár

Recepty z kategórie

Kokosky

Kokosky

cas 35 min.
Rôzne keksy

Rôzne keksy

cas 12 min.