Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„O tomto koláčiku som už tooooľko počula, no napriek tomu som ho piekla ešte len teraz prvýkrát. Recept som si upravila podľa seba, aby z toho nebola až taká veľká kalorická bomba a nemusela som mať pri jednom kúsku výčitky. Vďaka kombinácii ingrediencií sú krehučké a nie také hutné ako klasické brownies.“
Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo a čokoládu.
Celé vajcia vyšľaháme do peny s preosiatym cukrom.
Keď je čokoláda ako tak vychladnutá, po troškách ju zašľaháme do vajec.
Pridáme mleté orechy, kakao a múku s práškom do pečiva.
Nakoniec už iba ručne primiešame nadrobno nasekané toffifee a študentskú pečať. Táto časť sa dá samozrejme obmieňať, no stačí približne 150 g "niečoho".
Ja mám formu z Lidla (viď. obrázok), ktorú som naplnila do 3/4 a brownies sa síce dvihli, ale naozaj len trošku.
Pečieme 30-35 minút, podľa toho ako nám pečie rúra. Po upečení rozkrojíme na polovicu a jeme až úplne vychladnuté, inak by sa nám brownies rozpadávali.