Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Krehučké čokoládové brownies

O tomto koláčiku som už tooooľko počula, no napriek tomu som ho piekla ešte len teraz prvýkrát. Recept som si upravila podľa seba, aby z toho nebola až taká veľká kalorická bomba a nemusela som mať pri jednom kúsku výčitky. Vďaka kombinácii ingrediencií sú krehučké a nie také hutné ako klasické brownies.

 
Krehučké čokoládové brownies
12 porcií
30 minút
35 minút 180°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

180 g
Palmarin (maslo)
200 g
čokoláda (50-70%)
3 ks
vajce
200 g
práškový cukor
30 g
mleté orechy
25 g
kakao
45 g
celozrnná špaldová múka
1/2 ČL
prášok do pečiva
63 g
horká študentská pečať (tri pásiky)
10 ks
toffifee
 

Postup prípravy

Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo a čokoládu.

Celé vajcia vyšľaháme do peny s preosiatym cukrom.

Keď je čokoláda ako tak vychladnutá, po troškách ju zašľaháme do vajec.

Pridáme mleté orechy, kakao a múku s práškom do pečiva.

Nakoniec už iba ručne primiešame nadrobno nasekané toffifee a študentskú pečať. Táto časť sa dá samozrejme obmieňať, no stačí približne 150 g "niečoho".

Ja mám formu z Lidla (viď. obrázok), ktorú som naplnila do 3/4 a brownies sa síce dvihli, ale naozaj len trošku.

Pečieme 30-35 minút, podľa toho ako nám pečie rúra. Po upečení rozkrojíme na polovicu a jeme až úplne vychladnuté, inak by sa nám brownies rozpadávali.

(2.52 / 5, 195 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Krehučké čokoládové brownies

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár