Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Viedenská knedľa - príloha

 
Viedenská knedľa - príloha
5 porcií
25 minút
12 minút úprava
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

6 ks
pečivo 40 g
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
80 g
múka hrubá
50 g
údená slanina
60 g
cibuľa
 
petržlenová vňať
1 čl
soľ
1/2
prášok do pečiva
 

Postup prípravy

Slaninu zbavíme kože a nakrájame na drobné kocky. Na panvici trochu opražíme, pridáme nakrájanu cibuľu a opečieme do sklovita (môžeme pridať trochu tuku, aby sa nam lepšie smažila).

Pečivo nakrájame na malé kocky, prášok do pečiva premiešame s múkou a vysypeme na pečivo. Pridáme opraženú slaninu s cibuľou, petržlenovú vnať nasekanú na jemno. 

Vajcia mliekom rozšľaháme a vylejeme na pripravené pečivo. 

Zľahka všetko spolu premiešame.

Z pripravenej hmoty robíme guľky - knedle s priemerom asi 7 cm. Varíme v mierne osolenej vode cca 12 minút. Uvarené vyberieme a pomastíme.

Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám.

(2.91 / 5, 57 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár