Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jarná špenátová roláda

 
Jarná špenátová roláda
5 porcií
40 minút
15 minút 180°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

3 ks
vajcia
80 g
múka polohrubá
120 g
špenát
1/2 ks
prášok do pečiva
1 PL
olej
 
korenie mleté
 
soľ
 
olej na vymastenie
Plnka
60 g
maslo
90 g
tavený syr /Lunex/
50 g
cibiľa jarná
100 g
paradajky
100 g
paprika červená
 
petržlenová vňať
 

Postup prípravy

Cesto

Celé vajcia výšľahame na hustú penu. Do vyšľahaných vajec pridáme rozmrazený špenát / najlepšie na site, aby odtiekla prebytočná voda/, múku, prášok do pečiva, korenie , soľ, olej. Všetko  spolu zľahka premiešame a vylejeme na plech, na ktorom máme pomastený papier na pečenie. Rozotrieme na rovnomernú vrstvu. Pečiem cca 12 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečený korpus ešte teplý stočíme spolu s papierom do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutý oddelíme od papiera, navrstvíme pripravenú plnku a stočíme do rolády. Necháme stuhnúť v chladničke. Potom nakrájame na hrubšie plátky a podávame s čerstvou zeleninou.

Plnka

Maslo rozmiešame so syrom, pridáme na drobné kocky nakrájanú zeleninu, vňať. Všetko spolu premiešame a natrieme na upečené, vychladnuté cesto.

(2.72 / 5, 85 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár