Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Oškvarkové pagáče

 
Oškvarkové pagáče
50 porcií
18 minút 180°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

500 g
múka hladká
1 ks
vajce
25 g
droždie
250 g
mleté oškvarky
80 g
smetol
150 g
kyslá smotana
 
soľ
 
kryštáľový cukor do kvásku
na potretie
1 ks
vajce
na posýpanie
100 g
syr eidam
 
sezam / rasca
 

Postup prípravy

 Z jednej tretiny teplého mlieka, polievkovej lyžice múky, droždia a cukru urobíme kvások. Necháme päť minút na teplom mieste. Múku, vajce, kvások, roztopený smetol, smotanu, soľ a ostatné mlieko vypracujeme na cesto.

Vypracované cesto rozvaľkáme na plát a natrieme pomletými oškvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto a následne toto opakujeme ešte dva krát, vždy s 15 minútovým odstupom. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče s priemerom asi 4 cm.

Takto pripravené pagáče poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom, strúhaným syrom a posypeme sezamom.

Pagáče necháme kysnúť asi 15 minúť a vložíme do rozohriatej rúry na 180°C a pečieme asi 18 minút.

(3.03 / 5, 86 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Oškvarkové pagáče Oškvarkové pagáče

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár