Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Z jednej tretiny teplého mlieka, polievkovej lyžice múky, droždia a cukru urobíme kvások. Necháme päť minút na teplom mieste. Múku, vajce, kvások, roztopený smetol, smotanu, soľ a ostatné mlieko vypracujeme na cesto.
Vypracované cesto rozvaľkáme na plát a natrieme pomletými oškvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto a následne toto opakujeme ešte dva krát, vždy s 15 minútovým odstupom. Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 1,5 cm a vykrajujeme pagáče s priemerom asi 4 cm.
Takto pripravené pagáče poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom, strúhaným syrom a posypeme sezamom.
Pagáče necháme kysnúť asi 15 minúť a vložíme do rozohriatej rúry na 180°C a pečieme asi 18 minút.