Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Čerstvé domáce rožky, chutnejšie ako z obchodu vhodné na raňajky.“
Z mlieka, droždia, cukru a jednej polievkovej lyžice múky urobíme kvások. Do kvásku potom pridáme zbytok múky, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vypracujeme cesto.
Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste 15 až 20 minút. Potom ho rozdelíme na 3 časti, urobíme z nich bochníky a rozvaľkáme ich do kruhu s priemerom asi 25 cm. Každý kruh rozdelíme na 8 častí. Potrieme olejom, alebo oškvarkami. Takto pripravené trojuholníky zrolujeme zo širšej do užšej časti. Bielok rozšľaháme vidličkou a potrieme ním rožky.
Rožky pečieme zhruba 15 minút pri 180°C do zlatista.