Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Domáce rožky kysnuté

Čerstvé domáce rožky, chutnejšie ako z obchodu vhodné na raňajky.

 
Domáce rožky kysnuté
24 porcií
50 minút
15 minút 180°C
pečenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

250 g
múka polohrubá
125 g
smetol
20 g
kvasnice
1,7 dl
mlieko
1 ks
žĺtok
50 g
olej alebo 200 g oškvarky
 
soľ
štipka
kryštálový cukor
 

Postup prípravy

Z mlieka, droždia, cukru a jednej polievkovej lyžice múky urobíme kvások. Do kvásku potom pridáme zbytok múky, rozpustený tuk, žĺtok, soľ a vypracujeme cesto. 

Cesto necháme nakysnúť na teplom mieste 15 až 20 minút. Potom ho rozdelíme na 3 časti, urobíme z nich bochníky a rozvaľkáme ich do kruhu s priemerom asi 25 cm. Každý kruh rozdelíme na 8 častí. Potrieme olejom, alebo oškvarkami. Takto pripravené trojuholníky zrolujeme zo širšej do užšej časti. Bielok rozšľaháme vidličkou a potrieme ním rožky.

Rožky pečieme zhruba 15 minút pri 180°C do zlatista.

(2.98 / 5, 86 hlasov)
pinterest
 
 
 

Fotogaléria

Domáce rožky kysnuté

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár