Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečený pstruh

 
Pečený pstruh
4 porcie
15 minút
25 minút 180°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

4 ks
pstruh
60 g
maslo
 
olej na vymastenie pekáča
25 g
soľ
 
rasca
 
citrón
 

Postup prípravy

Pstruhov  očistíme od šupín, umyjeme  a necháme osušiť. Potom  ich osolíme s vonkajšej aj  vnútornej strany a posypeme drvenou rascou. Pripravené pstruhy dáme na vymastený pekáč chrbtom hore ako keby plávali. Polejeme ich roztopeným maslom. Dáme do vyhriatej rúry a krátko zapečieme. Zapečené podlejeme trochou vody, aby sa nám neprilepili na pekáč. Pečieme 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Pri podávaní polejeme výpekom a nemal by chýbať citrón, ktorý vytlačíme na pstruha. 

Vhodná príloha sú rôzne upravené zemiaky.

(2.80 / 5, 86 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár