Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kapustnica s mäsom a klobásou

Tradičná silvestrovská kapustnica. No vynikajúca je vždy, nie len na silvestrovský večer.

 
Kapustnica s mäsom a klobásou
8 porcií
65 minút úprava
varenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

700 g
kapusta kyslá
500 g
bravčové plece
200 g
domáca klobása
100 g
masť
4 strúčiky
cesnak
3 PL
múka hladká
20 g
sušené huby
 
korenie mleté
 
bobkový list
 
rasca
 
korenie nové
 

Postup prípravy

Cibuľu opražime na tuku, pridáme na menšie kocky nakrájané mäso. Mäso opečieme, zasypeme paprikou, pridáme koreniny a zalejeme horúcou vodou. Varíme asi 20 minút. Ďalej pridáme rozsekanú kapustu, na malé kocky nakrájanú klobásu, sušené hríby a všetko varíme asi 15 minút. Následne zahustíme múkou rozmiešanou vo vode. Varíme aspoň 20 minút. Podľa potreby dochutíme soľou, polievkovým korením a podobne. 

 

Vyskúšajte aj:

Biela Vianočná kapustnica so smotanou

Biela Vianočná kapustnica so smotanou

(2.99 / 5, 79 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár