Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bravčový bok v medovej marináde

 
Bravčový bok v medovej marináde
4 porcie
80 minút 180°C
pečenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

800 g
bravčový bok
50 g
olej
1 PL
gustín
20 g
horčica
50 g
kečup
1 PL
sójová omáčka
50 g
med
10 g
soľ
 
mleté čierne korenie
150 g
cibuľa
 

Postup prípravy

Marinádu pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe. Do takto pripravenej marinády máčame bravčový bok nakrájaný na hrubšie kúsky. Necháme marinovať minimálne päť hodín, najlepšie cez noc. Cibuľu nakrájame na plátky a rozložíme na dno nádoby. Na takto pripravenú cibuľu ukladáme namarínovaný bok. Pečieme v rozpálenej rúre na 180°C cca 70 až 80 minút. Podľa potreby podlejeme vodou. Počas pečenia jeden krát môžeme bok otočiť.

Môžeme podávať so zemiakmi, chlebom a nakladanou pikantnou zeleninou.

 

(2.78 / 5, 64 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár