Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Mäso a zelenina v rovnováhe.“
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme do zlatista a pridáme jednu polievkovú lyžicu kečupu. Vložíme umyté a na kocky nakrájané mäso, ktoré sme si vopred pripravili. Sprudka ho opečieme, aby sa nám zrazili na povrchu bielkoviny. Pridáme koreniny, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 50 minút. Potom pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú podusíme spolu s mäsom ešte asi 10 minút. Potom všetko zahustíme múkou, ktorú rozmiešame vo vode a pomalým varom varíme ešte asi 15 minút.
Môžeme podávať s ryžou, alebo tarhoňou, alebo zeleninovými šalátmi.
Tarhoňa:
Cibuľu speníme na tuku, pridáme tarhoňu, dobre opražíme a pridáme soľ. Opraženú tarhoňu zalejeme horúcou vodou. Na sporáku, alebo v rozpálenej rúre dusíme cca 20 minút. Takto pripravenú tarhoňu necháme ešte 5 minúť postáť a následne rozhrabeme vidličkou.