Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bravčové na zelenine

Mäso a zelenina v rovnováhe.

 
Bravčové na zelenine
4 porcie
75 minút úprava
dusenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

500 g
bravčové stehno alebo plece
60 g
tuk
100 g
mrkva
50 g
zeler
50 g
petržlen
50 g
hrášok
100 g
brokolica alebo karfiol
100 g
cibuľa
1 pl
kečup
 
soľ
 
worcester
 
korenie mleté
Tarhoňa
300 g
tarhoňa
50 g
tuk
70 g
cibuľa
0,5 L
voda
 
soľ
 

Postup prípravy

Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme do zlatista a pridáme jednu polievkovú lyžicu kečupu. Vložíme umyté a na kocky nakrájané mäso, ktoré sme si vopred pripravili. Sprudka ho opečieme, aby sa nám zrazili na povrchu bielkoviny. Pridáme koreniny, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 50 minút. Potom pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú podusíme spolu s mäsom ešte asi 10 minút. Potom všetko zahustíme múkou, ktorú rozmiešame vo vode a pomalým varom varíme ešte asi 15 minút.

Môžeme podávať s ryžou, alebo tarhoňou, alebo zeleninovými šalátmi.

Tarhoňa:

Cibuľu speníme na tuku, pridáme tarhoňu, dobre opražíme a pridáme soľ. Opraženú tarhoňu zalejeme horúcou vodou. Na sporáku, alebo v rozpálenej rúre dusíme cca 20 minút. Takto pripravenú tarhoňu necháme ešte 5 minúť postáť a následne rozhrabeme vidličkou.

(2.98 / 5, 90 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár