Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj morčacie prsia, bravčové karé pripadne aj iné mäso.“
Z vajca, mlieka, soli a dvoch tretín múky pripravíme cestíčko. Umyté mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme. Naklepané mäso obaľujeme v trojobale, ktorý sa skladá z múky, pripraveného cestíčka a strúhanky. Najprv obalíme plátky mäsa v múka, potom v cestíčku a nakoniec v strúhanke. Obalené vložíme do rozpáleného oleja, cca 160 – 170°C. Vyprážame do zlatista.
Zemiakový – cibuľový šalát:
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme soľ, cukor, ocot, olej, napríklad olivový, mleté korenie. Takto pripravené suroviny zalejeme horúcou vodou, cca 2 dl. Všetko dobre premiešame. Do takto pripraveného nálevu pretlačíme cez sitko v šupke uvarené zemiaky. Zemiaky očistíme až po vychladnutí. Alebo nakrájame na tenké plátky. Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku spolu s vňaťou. Namiesto cibuľky môžeme použiť aj pažítku.