Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Zverina je vhodná aj na slávnostnú príležitosť v rôznych úpravách.“
Umyté mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Ďalej na mäso dáme wolchester a olej. Očistenú, nakrájanú zeleninu a cibuľu opražíme na zbytku oleja. Do opraženej zeleniny vložíme opiecť mäso, ktoré priebežne otáčame. Takto pripravené mäso podlejeme vodou, pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, horčicu a dusíme do mäkka cca 1,5 - 2 hodiny.
Mäkké mäso vyberieme, múku rozmiešame so smotanou a mliekom, vlejeme do zeleninového základu. Dobre prevaríme cca 10 - 15 minút. Vyberieme bobkový list a korenie. Prevarenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
Podľa chuti pridáme citrón, cukor, prípadne soľ.
Môžeme podávať s kysnutou, alebo žemľovou knedľou. Dozdobíme citrónom a brusnicami.