Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Diviak na smotane

Zverina je vhodná aj na slávnostnú príležitosť v rôznych úpravách.

 
Diviak na smotane
4 porcie
120 minút úprava
dusenie
stredná obtiažnosť
 

Suroviny

600 g
vykostený chrbát z diviaka alebo stehno
350 g
mrkva, petržlen, zeler
80 g
cibuľa
1 ks
smotana kyslá
400 ml
mlieko
50 g
múka hladká
2 PL
horčica
 
olej
 
bobkový list
 
mleté čierne korenie
 
nové korenie
 
wolchester
 
soľ
 
cukor kryštálový
 
citrón
 
brusnice
 

Postup prípravy

Umyté mäso osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Ďalej na mäso dáme wolchester a olej. Očistenú, nakrájanú zeleninu a cibuľu opražíme na zbytku oleja. Do opraženej zeleniny vložíme opiecť mäso, ktoré priebežne otáčame. Takto pripravené mäso podlejeme vodou, pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, horčicu a dusíme do mäkka cca 1,5 - 2 hodiny.

Mäkké mäso vyberieme, múku rozmiešame so smotanou a mliekom, vlejeme do zeleninového základu. Dobre prevaríme cca 10 - 15 minút. Vyberieme bobkový list a korenie. Prevarenú omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.

Podľa chuti pridáme citrón, cukor, prípadne soľ.

Môžeme podávať s kysnutou, alebo žemľovou knedľou. Dozdobíme citrónom a brusnicami.

(2.78 / 5, 74 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár