Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Na hlbokej panvici ohrejeme olivový olej, pridáme cesnak a cibuľu a osmažíme. Pridáme mäso a smažíme pokiaľ nezhnedne, potom pridáme papriku a šampiňóny, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, oregano a bobkový list podľa chuti. Varíme 5 minút za občasného miešania. Do polovičky hrnčeka vriacej vody pridáme masox, plechovku rajčinového pretlaku, polovičku pohára vína. Všetko zmiešame a za občasného miešania varíme 5 - 10 minút, malo by byť riedké, nie tekuté, v prípade potreby pridáme vodu či víno.
Pečenie: Scedíme špagety a poriadne ich otrepeme, potom vložíme do nádoby na pečenie (najlepšie hlboká zapekacia miska s pokrievkou) a rovnomerne prelejeme omáčkou, navrch posypeme strúhaným syrom a zapražíme pálivou paprikou. Pečieme asi 20 minút v predohriatej rúre. Nakoniec to posypeme parmezánom.