Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Jednoduché bolonské špagety

 
Jednoduché bolonské špagety
25 minút
20 minút úprava
varenie
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

500 g
špagety
400 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
1 ks
zelená paprika
12 ks
šampiňóny
4 ks
strúčiky cesnaku
 
ementál
1 ks
rajčinový pretlak
 
červené víno
1 kocka
hovädzí vývar
 
olivový olej
 
soľ
 
čierne korenie
 
oregano
 
bobkový list
 
pálivá paprika
 
parmezán
 

Postup prípravy

Na hlbokej panvici ohrejeme olivový olej, pridáme cesnak a cibuľu a osmažíme. Pridáme mäso a smažíme pokiaľ nezhnedne, potom pridáme papriku a šampiňóny, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, oregano a bobkový list podľa chuti. Varíme 5 minút za občasného miešania. Do polovičky hrnčeka vriacej vody pridáme masox, plechovku rajčinového pretlaku, polovičku pohára vína. Všetko zmiešame a za občasného miešania varíme 5 - 10 minút, malo by byť riedké, nie tekuté, v prípade potreby pridáme vodu či víno.

Pečenie: Scedíme špagety a poriadne ich otrepeme, potom vložíme do nádoby na pečenie (najlepšie hlboká zapekacia miska s pokrievkou) a rovnomerne prelejeme omáčkou, navrch posypeme strúhaným syrom a zapražíme pálivou paprikou. Pečieme asi 20 minút v predohriatej rúre. Nakoniec to posypeme parmezánom.

(2.96 / 5, 68 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár