Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Najlepšie je kačku piecť v hlinenom pekáči, ako po prababke. Ale ide to aj v obyčajnom.“
Kačku umyjeme a dobre nasolíme - na jeden kilogram hmotnosti ide asi 20 gramov soli. Necháme odstáť aspoň päť hodín, v ideálnom prípade od večera do rána. Z krku odrežeme kožu a podložíme ju pod kačicu, aby sa neprilepila. Podlejeme vodou. Pečieme na 180 stupňov asi dve hodiny, záleží od typu rúry aj od toho, či je kačica mladá alebo staršia. Počas pečenia otáčame a priebežne podlievame.
Ak ju pečieme v hlinenom pekáči, netreba ju ani zakrývať. Ak v obyčajnom, prikryjeme ju alobalom, aby sa nevysušila. Po hodine pečenia ju však odokryjeme.
Upečenú kačičku naporcujeme a podávame s lokšami, My dusenú kapustu nemusíme, ale dáme si k tomu niečo kyslé - buď uhorky alebo kapustový šalát.
Pečené kačacie prsia s červenou kapustou