Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hroznový sirup

Úvod
recepty
Nápoje
 
Hroznový sirup
60 minút úprava
ľahká obtiažnosť
 

Suroviny

hrozno
cukor
kyselina citrónová
 

Postup prípravy

Hrozno dôkladne umyjeme, zbavíme ich kožky, rozdrtíme alebo rozmačkáme. Ak chceme z farebných odrôd získať farebný sirup, tak necháme drť 6 - 12 hodín pri izbovej teplote odležať. Drť najprv scedíme a zbytok vylisujeme. Šťavu ponecháme niekoľko hodín a nakoniec stiahneme ju pomocou hadičky z usadenín. Počas prípravy farebnej šťavy musíme dbať, aby príliš nenakvasila. V 1 litry hroznovej šťavy rozpustíme (najlepšie ešte za tepla) 1,6 kg cukru a 8 - 12 g kyseliny citrónovej 

(2.88 / 5, 76 hlasov)
pinterest
 
 

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár