Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Vhodné ako nedeľný obed namiesto klasických rezňov či kurčaťa. Hodia sa k nim zemiaky alebo zemiaková kaša, prípadne ryža.“
Mrkvu, zeler a slaninku nakrájame na tenké pásiky. Do morčacích stehien urobím nožom zárezy a prešpikujeme ich. Potom vytvarujeme a omotáme špagátom. Nasolíme, prípadne nakoreníme. Do jemne vymasteného pekáča poukladáme nakrájanú zvyškú zeleninu aj cibuľu, podlejeme, prikryjeme alobalom a všetko dáme piecť do rúry. Priebežne polievame výpekom a tesne pred dopečením odstránime alobal.
Po upečení mäso vyberieme, výpek spolu so zeleninou rozmixujeme, dochutíme a zjemníme smotanou. Dostaneme omáčku podobnú sviečkovej, ktorú podávame spolu s narezanými stehnami.