Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečivo nakrájame na drobné kocky. Syr môžeme takisto nakrájať, alebo na hrubšie nastrúhať. Koreniny, vajce, mlieko, petržlenovú vňať a všetko spolu zľahka premiešame. Takto pripravenú plnku kladieme na kapustné listy, ktoré sme si vopred ovarili.
Listy pripravíme tak, že z kapusty vydlabeme hlúb a hlávku kapusty v celku ovaríme. Jednotlivé listy z vrchu odoberáme a hlúby poklepeme ako mäso aby zmäkli.
Z kapustných listov a plnky urobíme závitky. Naplnené kapustné listy vložíme vymastenú nádobu a zapekáme v rúre na 170°C cca 20 minút.
Cibuľu opražíme na tuku, pridáme kečup, mletú papriku, zalejeme vodou a chvíľu povaríme. Pridáme zostatok kapusty, ktorú sme nakrájali ako na dusenie. Pridáme ostatné koreniny a podusíme cca 10 minút. Pridáme ostatné koreniny a zahustíme zbytkom mlieka, smotanou a múkou. Povaríme asi 10 minút. S takto pripravenou udusenou kapustou zalejeme závitky a zapečieme ešte 10 minút.