Používaním stránok klasickerecepty.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
„Tento recept mám už roky vložený doma v písanke, vystrihnutý z časopisu. Ale u návštevy má vždy úspech, preto sa oň rada s vami podelím, ak ho nepoznáte.“
Recept je na veľký plech. Maslo postrúhame nahrubo, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme tuhé cesto. Tretinu odoberieme a dáme do mrazničky. Zvyšok rozvaľkáme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Puding uvaríme s mliekom, vanilkovým cukrom a 100 g práškového cukru. Necháme vychladnúť a potom ho natrieme na cesto. Broskyne precedíme, pokrájame na malé kúsky a rovnomerne ich poukladáme na pudingovú vrstvu.
Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na broskyne. Na ne nastrúhame vychladnutý zvyšok cesta. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Vrch môžeme cik-cak poliať čokoládovou polevou a ozdobiť šľahačkou.